joi, 25 ianuarie 2018

Femeile nu ar trebui să asculte niciodată pe nimeni care să le spună cum să se îmbrace

Am avut onoarea să o cunosc personal pe Malala Yousafzai în toamna anului 2012 la Strasbourg. Vă invit să vedeţi acest video, dar în special bărbaţii, mesajul principal fiind "femeile nu ar trebui să asculte niciodată pe nimeni care să le spună cum să se îmbrace femeile nu ar trebui să asculte niciodată pe nimeni care să le spună cum să se îmbrace".
P.S. sursa Wikipedia Malala Yousafzai (în paștună: ملاله یوسفزۍ‎; în urdu: ملالہ یوسف زئی‎ Malālah Yūsafzay, n. 12 iulie 1997) este o elevă pakistaneză, cunoscută pentru activitatea și spiritul militant privind probleme ale educației și ale societății islamice în general, în special discriminarea femeii.
Aceste probleme au fost dezvăluite într-un blog pe care l-a scris către BBC în 2009. În anul următor, cotidianul „The New York Times” realizează un documentar cu acest subiect și în care Malala Yousafzai este protagonistă.
Ca urmare a încălcării interdicției dictate de talibani ca fetele să meargă la școală, Malala a căzut victimă atentatului din 9 octombrie 2012. Atunci un grup de talibani au oprit autobuzul școlar în care se afla Malala și au deschis focul asupra ei.[4] Malala a fost grav rănită la cap, însă a scăpat cu viață fiind operată în spitalul militar din Peshawar.[5]
Ca prețuire a activității sale, este nominalizată pentru premiul International Children's Peace Prize, publicația "Time" o situează printre primii 100 oameni ai lumii și este nominalizată pentru Premiul Nobel pentru Pace pe anul 2014.
La 10 octombrie 2014 i se decernează Premiul Nobel pentru Pace (pe care îl primește împreună cu Kailash Satyarthi) „pentru lupta împotriva asupririi copiilor și tinerilor și pentru dreptul tuturor copiilor la educație”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Eroii nu mor niciodată - 12 iulie 1992

Să nu uităm  1. Plutonierul de poliție Sergiu Andreev s-a născut la 22 iunie 1971 în satul Cioara, raionul Hâncești, într-o familie de ț...