joi, 15 martie 2018

#TaţiidinMoldova

Un tată de succes este acela care a trecut prin toate etapele educației alături de copilul său. Este o doua mamă. Deși mai puțin prezentă, dar de la care se cere aceleași manifestări de dragoste, aceeași implicare emoțională și nu numai. Tăticul este cel care ar trebui să dea consistență morală educației și cu mare responsabilitate să impună regulile, normele. El este un element important de control al comportamentului copilului. Suntem o familie bogată, și nu exagerez când declar asta. Împreună cu Dinuța creștem, educăm și scăldăm în dragoste trei copilași, de 21, 16 și 3 anișori - studentă, licean și grupa mică la grădi. 😉

Fiind miltar de carieră am omis, în cazul primilor doi copii Rossinica şi Dinuţu foarte multe. Recuperarea, a venit odată cu nașterea mezinului David-Ioan, în educația căruia m-am înrolat cu trup și sulfet: schimbat de scutec, băiță, ture de noapte (ca să nu uit de serviciul militar de 23 de ani 😉👮) plimbări zilnice în aer liber, distracție și toate celelalte. Suntem de NEDESPĂRŢIT.
Încerc să-i transmit din toate valorile care ar dezvolta în el un Om frumos, așa cum am deprins de la tăticul meu, fiind și el ofițer. 

Copilul trebuie să își cunoască rădăcinile, istoria adevărată și valorile pe care se bazează omenia. 
Sunt mândru şi fericit, că îl văd setos de a descoperi, de a cunoaște - implicându-se emoțional în toate,"Bau ca tata!" (VREAU SĂ FIU CA TATA!).
 
 
 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Eroii nu mor niciodată - 12 iulie 1992

Să nu uităm  1. Plutonierul de poliție Sergiu Andreev s-a născut la 22 iunie 1971 în satul Cioara, raionul Hâncești, într-o familie de ț...